Arama
En son konular
Mayıs 2024
Ptsi | Salı | Çarş. | Perş. | Cuma | C.tesi | Paz |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir :: 1 Arama motorlarıYok
Sitede bugüne kadar en çok 109 kişi Çarş. Ağus. 02, 2017 8:27 pm tarihinde online oldu.
En iyi yollayıcılar
Sıla | ||||
KeLeBeK | ||||
SıLaqoLiCk | ||||
!rw@k | ||||
>>sılamanyağı<< | ||||
!!..>> Sıla <<..!! | ||||
sıla-sonay | ||||
Muhammet | ||||
Tüliş | ||||
mawis merwe |
Mantı
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Mantı
Mantı (5 Kişilik)
Malzemeler
400 gr Mantı hamuru (250 g kıymadan hazırlanmış iç ile doldurulmuş)
750 gr yoğurt sosu
2 çorba kaşığı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yemeğin Tarifi
Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin.
Yoğurt sosunu küçük bir tencereye koyun. Bu tencereyi rahatça alabilecek büyüklükte bir başka tencereye ise yarıya kadar kaynar su koyun. Yoğurt sosunun bulunduğu tencereyi, büyük olanın içine oturtup, ağır ateşte yoğurt sosunu ılındırın.
Mantıları önceden ısıtılmış çukur tabaklara aktarın. Üzerlerine ılık yoğurt sosunu Pökün. Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın.
Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, mantıyı sıcak olarak servis yapın.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler
400 gr Mantı hamuru (250 g kıymadan hazırlanmış iç ile doldurulmuş)
750 gr yoğurt sosu
2 çorba kaşığı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yemeğin Tarifi
Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın. Su kaynayınca mantıları 3-4 parti halinde, her defasında yaklaşık 2 su bardağı dolusu mantı olacak kadar, kaynar suya atıp, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haşlayın. Delikli kepçe ile sularını iyice süzdürerek bir kaba aktarın. Sıcak olarak bir kenarda bekletin.
Yoğurt sosunu küçük bir tencereye koyun. Bu tencereyi rahatça alabilecek büyüklükte bir başka tencereye ise yarıya kadar kaynar su koyun. Yoğurt sosunun bulunduğu tencereyi, büyük olanın içine oturtup, ağır ateşte yoğurt sosunu ılındırın.
Mantıları önceden ısıtılmış çukur tabaklara aktarın. Üzerlerine ılık yoğurt sosunu Pökün. Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kaşığı margarini eritin. Yağ kızınca kırmızıbiberi ekleyip iyice karıştırın.
Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, mantıyı sıcak olarak servis yapın.
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
su_ateş- Yeni Üye
- Mesaj Sayısı : 23
Kayıt tarihi : 10/07/10
Geri: Mantı
saol tatlımm +fan
Sıla- Admin
- Mesaj Sayısı : 477
Kayıt tarihi : 24/06/10
Yaş : 31
Nerden : İstanbul
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Ptsi Tem. 01, 2013 11:15 pm tarafından Dogu_kan
» Sıla'nın Video Klipleri
Paz Tem. 10, 2011 3:37 pm tarafından SıLaqoLiCk
» Aslı Enver
Çarş. Mart 23, 2011 6:43 pm tarafından sıla-sonay
» 9 Mart 2011 Tarihinde Bursa'Da Yapılacak Olan Sıla İmza Günü Ertelenmiştir..!!
Çarş. Mart 23, 2011 6:31 pm tarafından sıla-sonay
» Ulker Bolero
Perş. Mart 17, 2011 5:47 pm tarafından Tüliş
» Sıla-Ankara Konseri
Perş. Mart 17, 2011 5:20 pm tarafından Tüliş
» Bu Akşam :Eurovision Şarkımız Açıklanıyor
Çarş. Mart 16, 2011 3:30 pm tarafından !!..>> Sıla <<..!!
» 08 Nisan 2011 - İzmir Konseri
Çarş. Mart 16, 2011 2:56 pm tarafından !!..>> Sıla <<..!!
» Sıla Almanya Konseri
Çarş. Mart 16, 2011 2:51 pm tarafından !!..>> Sıla <<..!!