Arama
 
 

Sonuç :
 


Rechercher çıkıntı araştırma

En son konular
» meraba..:)
Ptsi Tem. 01, 2013 11:15 pm tarafından Dogu_kan

» Sıla'nın Video Klipleri
Paz Tem. 10, 2011 3:37 pm tarafından SıLaqoLiCk

» Aslı Enver
Çarş. Mart 23, 2011 6:43 pm tarafından sıla-sonay

» 9 Mart 2011 Tarihinde Bursa'Da Yapılacak Olan Sıla İmza Günü Ertelenmiştir..!!
Çarş. Mart 23, 2011 6:31 pm tarafından sıla-sonay

» Ulker Bolero
Perş. Mart 17, 2011 5:47 pm tarafından Tüliş

» Sıla-Ankara Konseri
Perş. Mart 17, 2011 5:20 pm tarafından Tüliş

» Bu Akşam :Eurovision Şarkımız Açıklanıyor
Çarş. Mart 16, 2011 3:30 pm tarafından !!..>> Sıla <<..!!

» 08 Nisan 2011 - İzmir Konseri
Çarş. Mart 16, 2011 2:56 pm tarafından !!..>> Sıla <<..!!

» Sıla Almanya Konseri
Çarş. Mart 16, 2011 2:51 pm tarafından !!..>> Sıla <<..!!

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Kasım 2018
PtsiSalıÇarş.Perş.CumaC.tesiPaz
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Takvim Takvim

Kimler hatta?
Toplam 1 kullanıcı online :: 0 Kayıtlı, 0 Gizli ve 1 Misafir

Yok

Sitede bugüne kadar en çok 109 kişi Çarş. Ağus. 02, 2017 8:27 pm tarihinde online oldu.

Çayın Faydaları

Aşağa gitmek

Çayın Faydaları

Mesaj tarafından Sıla Bir Cuma Tem. 16, 2010 12:21 pm

Uzmanların yayınladığı yeni raporda, şekersiz içilen çayın kalori içermediği, anti kanserojen madde açısından ideal bir kaynak olduğu, ancak tüketimine de dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. İşte Rapor....

Sudan sonra en fazla tüketilen sıvı içecek olan çayın en önemli özelliği tamamen doğal bir ürün olması ve hiçbir yapay renklendirici, koruyucu ve kokulandırıcı içermemesidir. Ayrıca uzmanlar; çayın şekersiz tüketildiği sürece kalorisinin olmadığını ve vücudun su dengesinin korunmasında önemli bir rol oynadığını belirtiyor. Yapılan araştırmalar hem yeşil hem de siyah çayların tüketilmesinin kanser riskini özellikle akciğer, bağırsak ve cilt kanserlerini azaltabileceğini bildirmektedir. Siyah çayın bileşenlerinin antioksidan etkisinin olabileceği, kanser yapıcı hücrelerin oluşmasını engelleyebileceği belirtilmektedir. Çayın içerdiği flavonoid denilen anti oksidan maddeler kanseri önleyici nitelik taşımaktadır. Ağır ve yağlı yemeklerden 1 saat sonra içilen çay, hazmı kolaylaştırır, vücutta metabolizma sonucu oluşan zararlı atık ve zehirli maddeleri azaltır ve yok eder. Bu yönüyle de çay bazı kanserlere karşı insan vücudunu korur. Çaya rengini veren fenolik bileşikler, damar çeperlerini güçlendirir. Sonuçta damar çeperlerinin yırtılması sonucu meydana gelebilecek, başta beyin kanaması olmak üzere her türlü kanama riskini azaltır.

Kalp ve damar sertliği çaydaki kafeinin kalp ve dolaşım sistemi için hafif bir uyarıcı olabileceği ve böylece damar sertliği olasılığını azalttığı belirtilmektedir. Uzmanların çayın kalbe yararını kanıtlayan 66 ayrı araştırmayı gözden geçirerek, sonuçlarını yayınladığı yeni raporda, şekersiz içilen çayın kalori içermediği, anti kanserojen madde açısından ideal bir kaynak olduğu belirtildi. Dinlendirici ve konsantrasyon artırıcı çaydaki kafein konsantrasyonunun, uyanık ve isabetli olmayı arttırma, tat ve koku alma duyularını güçlendirebileceğine dikkat çeken uzmanlar ayrıca, hazım sağlayan sıvıları, böbrek ve karaciğer de dahil olmak üzere metabolizmayı uyardığını ve böylece toksinlerin ve diğer istenmeyen maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı olduğunu belirtmektedirler. Kafein, sinir sistemini uyarır, damarların genişlemesini, kan devrinin hızlanmasını sağlar. Çay içenlerde zihin açıklığı olur. Ders çalışırken, kitap okurken verimliliği artırır.

Çayın Diğer Faydaları

1. Vücuttaki zararlı maddeleri yok eder ve ishali durdurur.

2. Böbreklerin daha iyi çalışmasını sağlar. Çaydaki teobromin ve teofilin maddeleri de idrar sökücü özelliğe sahiptir. Böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar.

3. İçerdiği mineral maddeler nedeniyle vücuttaki mineral madde dengesinin kurulmasında sudan çok daha etkilidir.

4. Kanser; Yeşil çay mesane kanserine yol açan hücrelerin büyümesini mide ve yemek borusu kanserini de önlüyor.

5. Kireçlenme; Çay içen yaşlı kadınların kireçlenme sorunu içmeyenlere göre yüzde 60 azalıyor.

6. Kemik yoğunluğu; Düzenli çay içimi kemikleri güçlendiriyor.

7. Ağız sağlığı; Çayla gargara yapmak diş çürüğü ve diş eti hastalıklarını önlemeye yardımcı oluyor.

Uzmanlar Çay Tiryakilerini Uyarıyor.

Çayı yemekten bir saat sonra için çünkü yemekle birlikte içilen çay, kan yapıcı demirin biyo yararlılığını azaltıyor. Diyetleri bitkisel besinlere bağımlı kişilerde "Demir Yetersizliği Anemisi" oluşmasında da önemli rol oynuyor. Gastrit ve ülsere meyilli kişilerin, çayı ancak çok açık şekilde içmeleri öneriliyor. Yaşlı kişilerin fazla çay içmeleri kemik sağlıkları için sakıncalı olduğunu belirten uzmanlar; kansızlığa eğilimli, genç yaştaki hanımların ve çocukların yemekle birlikte çay içmemeleri, çok arzu edilirse açık ve limonla birlikte içmeleri gerektiğini belirtiyor. Uzmanlar ayrıca çayın kafein içerdiğini belirterek, çayla alınan kafein miktarını azaltmak için çayın demlendikten sonra çok fazla bekletilmeden tüketilmesi gerektiğini tavsiye ediyorlar. Çünkü iki-üç dakika 180 ml kaynar suyla demlenmiş çayda 25-30 mg civarında kafein bulunurken, demlenme süresi uzadıkça, bu miktar yaklaşık iki katına çıkabilmektedir.
avatar
Sıla
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 477
Kayıt tarihi : 24/06/10
Yaş : 25
Nerden : İstanbul

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz